X

Cele mai bune 5 alimente pentru a avea o tiroidă sănătoasă

Cele mai bune 5 alimente pentru a avea o tiroidă sănătoasă. Sănătatea glandei tiroide este extrem de importantă pentru organismul nostru, deoarece îndeplinește numeroase funcții pentru funcționarea normală a corpului – reglează procesele mentale, stimulează procesele redox, controlează echilibrul proteinelor, grăsimilor, carbohidraților și mineralelor din organism și este, de asemenea, responsabilă pentru funcția de reproducere.

Glanda comentată eliberează hormoni tiroidieni în sânge – T3 (triiodotironină) și T4 (tiroxină). La rândul lor, acești hormoni influențează ritmul metabolic, ritmul cardiac, sistemul digestiv, sinteza vitaminelor și chiar starea de spirit și, de asemenea, reglează temperatura corpului și ciclul menstrual.

„Iodul este necesar pentru sinteza T3 și T4. Este important să monitorizăm starea glandei tiroide prin efectuarea unei ecografii o dată pe an. Bineînțeles, este necesar să se acorde atenție alimentației”, spune medicul rus Maria Kapralova.

Specialistul enumeră primele 5 alimente pentru sănătatea tiroidei – peștele și fructele de mare; ceapa și usturoiul; nucile; kaki; algele marine.

CITEȘTE ȘI: Simptomul care apare dimineața ce poate indica diabet sau probleme cu tiroida

Cele mai bune 5 alimente pentru a avea o tiroidă sănătoasă

Peștele și fructele de mare

Somon, cod, halibut, macrou, macrou, hering, stridii, scoici, caracatiță, caracatiță, creveți și altele – fructele de mare sunt bogate în iod și seleniu, precum și în fosfor, calciu, vitamina D și aminoacidul tirozină. Rata zilnică de consum a acestor produse este de 200-300 de grame pentru un adult.

Ceapa și usturoiul

„În aceste condimente aromatice, natura ne-a oferit tot ce avem nevoie: vitamine, minerale și aminoacizi. Aproape tot ce am enumerat mai sus, dar nu poți mânca 200-300 de grame din ele. Ar trebui să mâncați cel puțin un cățel de usturoi și puțină ceapă proaspătă în fiecare zi”, spune expertul.

Nucile

Sunt o sursă de proteine vegetale de înaltă calitate, grăsimi, vitamine liposolubile A, E, D și K, seleniu, fosfor, tirozină etc. Doar în nucile crude sau uscate veți găsi beneficii – cele prăjite păstrează doar 10-20% din toate substanțele lor utile.

Kaki

Persimon Kaki conține iod în concentrație mare. Reduce riscul de boli tiroidiene. Pentru a satisface necesarul de iod al organismului, este suficient să consumați doar 2 fructe pe zi.

„În timpul sezonului kaki, este recomandat să păstrați câteva fructe în congelator, astfel încât să vă puteți bucura de aceste fructe sănătoase în orice moment al anului. Merită să reținem că persimmons nu trebuie să fie consumate de oameni, care suferă de obezitate și/sau diabet”, spune expertul.

Algele marine

Algele brune sunt o sursă naturală de iod, un nutrient esențial pentru buna funcționare a tiroidei. Acest lucru este deosebit de important, deoarece glanda tiroidă reglează metabolismul și susține creșterea și dezvoltarea organismului.

CITEȘTE ȘI: Probleme cu tiroida: Modificările la nivelul feței care ar putea să anunțe hipotiroidismul

Algele sunt sărace în calorii, pot curăța ficatul, pot îmbunătăți digestia și metabolismul, pot întineri organismul și chiar pot crește acuitatea vizuală. Algele marine sunt cea mai bună sursă de acid ascorbic, mangan, vitamina B2, seleniu și alți nutrienți valoroși.

Expertul avertizează că, în cazul hipertiroidismului (creșterea funcției glandei), produsele cu un conținut ridicat de iod pot fi dăunătoare. Specialistul amintește că, în cazul bolilor glandei tiroide, este important să se discute în prealabil dieta cu un medic sau nutriționist, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro